Børnespil - lær gennem leg

En af de bedste måder, hvorpå du kan stimulere dit barn, er ved børnespil. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan hjælpe dit barns udvikling gennem børnespil.

Selv før man begynder i skole, så lærer man som barn en hel masse gennem leg og spil.

Som forældre er det vigtigt at stimulere ens barn gennem leg, så snart de kan begynde at kravle eller sidde af sig selv. Børn lærer nye ting om dem selv og deres omverden ved at køre med legetøjsbiler, røre ved bløde bamser eller stable klodser oven på hinanden. 

En af de bedste måder, hvorpå du kan stimulere dit barn, er ved børnespil. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan hjælpe dit barns udvikling gennem børnespil.

Børnespil til de helt små

Børn kan allerede få glæde af spil, når de er 1-2 år gamle. De helt simple børnespil, som for eksempel puslespil  eller vendespil kan stimulere barnet både motorisk og kognitivt. 

Når man bliver lidt ældre, så kan spillene godt blive mere kompliceret. Børnespil skal helst spilles sammen med en voksen, som kan guide barnet gennem spillet, så det bliver både trygt og sjovt for dem at lege med.

Prisnominerede børnespil

Så hvad for et børnespil skal man vælge? Hos Legebyen kan du gå på opdagelse i et udvalg af prisnominerede børne- og familiespil for alle aldre. 

Her kan du for eksempel købe puslespil, fantasy games, vendespil og andre gode spil til børn i 2-8 år. 

Disse børnespil er kvalitetstestet og udvalgt som nogle af de bedste, der er at finde i Danmark. 

Sensoriske følespil

På Legebyen kan du købe lærerige børnespil til alle formål. 

Det er en kæmpe fordel, hvis børnespillet er motorisk stimulerende for barnet. I de første år af barnets liv sidder den motoriske udvikling i højsædet. Derfor kan du med fordel købe sensoriske følespil hos Legebyen, som stimulerer barnet berøringssans. 

Det kan for eksempel være et spil, hvor barnet skal føle sig frem uden at kigge, mærke forskellige former og røre ved forskellige bløde og hårde overflader.

Læringsspil før barnet skal i skole

Selvom at det er i skolen, at man skal lære om tal og alfabetet, så kan du hjælpe dit barns udvikling på vej ved at spille læringsspil. 

Når barnet skal til at gå i skole, så kan det være nyttigt at spille børnespil, hvor man hjælpes lidt i gang med for eksempel tal og bogstaver. 

Bare fordi man lærer, så behøver det ikke være kedeligt. Børnespil er designet til at være sjove for børn, men derfor kan man stadig godt lære noget, mens man leger.