ADVOKATFIRMAET STRAUSS & GARLIK er eksperter i sager om tvangsfjernelse og frivillig anbringelse

ADVOKATFIRMAET STRAUSS & GARLIK er eksperter i sager om tvangsfjernelse og kan stå dig bi, hvis du står overfor fx at skulle overveje, om du skal godtage en frivillig anbringelse af dit barn.

Sager om tvangsfjernelse

ADVOKATFIRMAET STRAUSS & GARLIK er eksperter i sager om tvangsfjernelse, og kan hjælpe både forældre og børn med den gratis advokathjælp, de har krav på. Hvis du står overfor en tvangsfjernelse, så har du nemlig krav på selv at vælge din egen advokat, som kommunen skal betale, og det samme gælder for dit barn, hvis det er fyldt 12 år. En tvangsfjernelse er, når din kommunes Børn- og Ungeudvalg vurderer, at der er alvorlig risiko for at dit barn tager skade af at bo hjemme. Det er typisk i tilfælde af vold, misbrug, alkohol eller alvorlig psykisk sygdom. Mange borgere ved ikke, hvilke rettigheder, der har i sådanne sager, og derfor er det vigtigt at have nogle dygtige og erfarne advokater på din sig, når du skal føre din sag. Hvis du er uenig i kommunens beslutning, så kan du anke sagen og arbejde sammen med din advokat for et andet udfald. De vil gøre alt for at for at få det frem i lyset, som kan gavne dit barns sag. En tvangsfjernelse kan være rigtig hård for et barn, og derfor er det vigtigt at arbejde for, at det bliver så smertefrit som muligt for barnet, og det er advokaterne eksperter i.

Læs mere om frivillig anbringelse

Hvis dit barn bliver indstillet til en tvangsfjernelse af kommunens Børn- og Ungeudvalg, så vil kommunen typisk først foreslå en frivillig anbringelse uden for hjemmet, men her er det vigtigt at vide, at det er de helt samme vilkår som en tvangsfjernelse i forhold til besøgsrettigheder. Hvis barnet er fyldt 15 kan kommunen og forældrene ikke egenhændigt træffe beslutningen uden barnets samtykke, og hvis barnet er fyldt 12 skal barnet høre i sagen, før beslutningen træffes. En frivillig anbringelse kan være mere smertefri for barnet end en reel tvangsfjernelse, og hvis du selv som forældre mener, at du ikke kan varetage dit barn, så kan det være en god ide.